Trump na svom Twitteru podijelio kultni snimak Gorana Ivaniševića

Radiosarajevo.ba
Trump na svom Twitteru podijelio kultni snimak Gorana Ivaniševića
Foto: EPA / Trump i Ivanišević

Kao osvjedočeni ljubitelj Twittera, Donald Trump dnevno objavi i po nekoliko desetaka tvitova, a njegov je lični rekord 200 objava u razmaku od 24 sata. Među temama, svakako, dominiraju obračuni s političkim neistomišljenicima i medijima, ali Trump tu i tamo opušta svoju publiku i zabavnim sadržajima te pokojim memeom.

Međutim, ako nekoga definitivno nismo očekivali u objavama američkog predsjednika, to je Goran Ivanišević. Wimbledonski pobjednik iz 2001. završio je na Trumpovom zidu zahvaljujući klipu koji je podijelila stranica Akki, a koji je vrhovni organ izvršne vlasti prokomentirao s kratkim komentarom: "Lijepo".

Na njemu je isječak Goranova finala s Markom Philippoussisom u Queen's Clubu 1997. (poraz 5-7, 3-6), koji vjerovatno ne bi ostao upamćen da Splićanin pri kraju meča nije svoj reket tutnuo u ruke skupljačici loptica i preklinjao je da igra umjesto njega.

Tada 14-godišnja Amy Kavanagh je nakon kraćeg oklijevanja nesigurno pogledala glavnog suca, nasmijala se, stala na teren i - osvojila poen. Igrao je, doduše, Philippoussis u toj izmjeni i glavom i nogom, ali to je manje važno.

"U tom trenutku sam se najviše približio breaku", šalio se Ivanišević nakon izgubljenog finala.

S jednim od poznatijih ficleka iz Ivaniševićeve karijere sada se, eto, upoznao i Trump, što su njegove pristalice dočekale s oduševljenjem, piše Jutarnji.hr.

"Volim vidjeti ovu mekšu stranu našeg predsjednika. Ljubav je odgovor na sve", prokomentirao je konzervativni aktivist Scott Presler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije