Trump: Kad ne bi puno testirali svaku noć bi imali Fake News o broju oboljelih

Hina
Trump: Kad ne bi puno testirali svaku noć bi imali Fake News o broju oboljelih

Florida i Teksas u subotu su zabilježili rekordni broj novozaraženih koronavirusom, a američki predsjednik Donald Trump nastavlja umanjivati značaj porasta slučajeva u Sjedinjenim Američkim Državama i objašnjava ih velikim testiranjem.

Florida je u subotu zabilježila rekordnih 11.458 novih slučajeva, a Teksas 8.258, objavile su zdravstvene vlasti. Obje američke savezne države sada ukupno imaju više od 190.000 zaraženih.

Sjeverna Karolina, Južna Karolina, Tennessee, Aljaska, Missouri, Idaho i Alabama zabilježile su u petak rekordni broj novih zaraza.

Unatoč porastu zaraženih, smanjuje se broj smrtnih slučajeva u danu proteklih tjedana. Raste broj pozitivnih slučajeva među mladima, koji su manje skloni razvijanju težih simptoma bolesti.

Predsjednik Donald Trump više puta je nastojao umanjiti značaj porasta broja zaraženih i objašnjava ga velikim testiranjem.

"Ako testirate 40 miliona ljudi, imat ćete mnogo slučajeva koji se bez testiranja (kao u drugim zemljama) ne bi pojavljivali svake večeri na Lažnim večernjim vijestima (Fake Evening News), tvitao je Trump u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije