Trump ispunio želju Kim Kardashian: Alice Johnson puštena na slobodu

Tanjug
Trump ispunio želju Kim Kardashian: Alice Johnson puštena na slobodu
Twitter / Kardashian i Trump u Ovalnom uredu
Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je osuđenicu na doživotnu robiju Alice Marie Johnson, koja je više od 20 godina provela u federalnom zatvoru zbog trgovine drogom, a za koju se kod Trumpa prošle sedmice založila Kim Kardashian West.

Trump je spreman da svoja ustavna ovlaštenja primjeni u korist još desetina osuđenika, za koje vjeruje da su žrtve sistema krivične pravde, navodi Reuters, pozivajući se na izvore iz Bijele kuće.

Portparolka Bijele kuće Sarah Sanders saopštila je da je Alice Marie Johnson (63) iz Tennesyja "bila uzorna zatvorenica u protekle dvije decenije" i "mentor drugim zatvorenicama".

"Iako će ova administracija uvijek biti veoma oštra prema kriminalu, vjerujemo da oni koji su platili svoj dug društvu i naporno radili da poboljšaju sebe dok su u zatvoru, zaslužuju drugu šansu", istakla je Sanders.

Kim Kardashian je, reagujući na Trumpovu odluku o pomilovanju Johnsonove, na Twitteru napisala: "Najbolje vijesti ikada!".

Inače, ona je prošle sedmice posjetila Bijelu kuću, kada je lično kod Trumpa lobirala u korist Alice Marie Johnson.

Alice Marie Johnson je prije više od 20 godina osuđena na doživotni zatvor zbog zloupotrebe narkotika. Podsjetimo, Alice je osuđena jer je služila kao veza telefonskim putem između velikih dobavljača uličnih dilera droge, a to joj je ujedno bio i prvi sukob sa zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije