Trump primio Kim Kardashian: Razgovor o reformama u sudstvu

Radiosarajevo.ba
Trump primio Kim Kardashian: Razgovor o reformama u sudstvu
Twitter/Screenshot / Trump primio Kim Kardashian

Kim Kardashian West susrela se u srijedu u Bijeloj kući s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom kako bi razgovarala s njim o reformi zatvorskog sistema u Americi, a u tom se kontekstu založila za pomilovanje 63-godišnje Alice Marie Johnson, koja je prije više od 20 godina osuđena na doživotni zatvor zbog zloupotrebe narkotika.

Johnson je kažnjena jer je služila kao veza između velikih dobavljača uličnih dilera droge, a to joj je bio prvi sukob sa zakonom u životu. 

Kim Kardashian se za njen slučaj zainteresirala krajem prošle godine te je povela svojevrsnu kampanju za Johnson u sklopu koje je razgovarala i s Trumpovim zetom Jaredom Kushnerom, kojeg je ovaj zadužio za reformu zatvorskog sistema, a angažirala je i vlastitog advokata da se pozabavi slučajem, piše jutarnji.hr. 

"Imali smo sjajan sastanak, razgovarali smo o reformama zatvorskog sistema i izricanju presuda", objavio je na Twitteru nakon sastanka Trump, a Kardashian je u saopćenju navela kako se nada da će predsjednik pomilovati Johnson, kojoj je u srijedu igrom slučaja bio rođendan, a američki mediji javljaju da je dogovorila još jedan sastanak o toj temi s Kushnerom, ali i s njegovom suprugom i predsjednikovom kćeri Ivankom, s kojima će uskoro večerati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije