Trump i zvanično kandidat za američkog predsjednika - pogledajte njegov govor

Radiosarajevo.ba
Trump i zvanično kandidat za američkog predsjednika - pogledajte njegov govor
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Donald Trump i formalno je predstavljen za predsjedničkog kandidata na Republikanskoj nacionalnog konvenciji, koja je upravo otpočela. Izbori za američkog predsjednika trebali bi se održati 3. novembra ove godine, a Demokrate su nominirale Joea Bidena

Pitate se šta je Republikanska nacionalna konvencija? Riječ je o ceremoniji koja se održava svake četiri godine na kojoj se "kruniše" predsjednički kandidat ove američke partije i počinje finalna faza kampanje. 

Na prošloj konvenciji, Trump je bio na centru bine, okružen porodicom, dok su oko njega bljeskali vatrometi i padali crveni, bijeli i plavi baloni.  Ovaj put, sve je počelo provokacijama, javlja The New York Times.

Dok se Trump penjao na binu, okupljeni su vrištali "još četiri godine, još četiri godine!", na što je on kazao:

"Ako ih istinski želite izludjeti, recite - još 12 godina!"

Rekao je da kandidaturu prihvata skrušen, ali ponosan.

Onda je (neutemeljeno) optužio prethodne predsjednika Baracka Obamu i potpredsjednika Joea Bidena, Trumpovog protivnika na ovogodišnjim izborima, da su špijunirali njegovu kampanju 2016. "Uhvatili smo ih da rade jako loše stvari", rekao je. "Pogledajmo šta se događa. Pokušavaju ponovo. "

Kritizirao je i Roya Coopera, demokratskog guvernera Sjeverne Karoline, govoreći mnoštvima okupljenim u Charlotteu, "Imate guvernera koji je u totalnom stanju gašenja", kazao je, tvrdeći da će demokratski guverneri širom zemlje ponovo otvoriti svoje države u novembru, dan nakon izbora, što podrazumijeva da provode sigurnosne mjere uslijed pandemije da bi naštetili njegovim političkim šansama.

Trump je i danas govorio o svojim ekonomskim uspjesima: "Upravo smo oborili rekord zaposlenosti, rekord svih vremena", rekao je i dodao: "Upravo smo spremni srušiti rekord svih dionica na svim tržištima. "

Trumpove rečenice, ispraćene su aplauzima u prepunoj sali. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije