Trump i Kim Jong-un nisu postigli dogovor: Nema nikakvog sporazuma

Radiosarajevo.ba
Trump i Kim Jong-un nisu postigli dogovor: Nema nikakvog sporazuma
Foto: EPA-EFE / Kim Jong-un i Donald Trump
Predsjednici Sjedinjenih Američkih Država i Sjeverne Koreje - Donald Trump i Kim Jong-un nisu postigli bilo koju vrstu sporazuma tokom susreta u vijetnamskom glavnom gradu - saopšteno je iz Bijele kuće.

"Nije postignut bilo kakav sporazum, ali će biti cilj da se u budućnosti desi novi sastanak između predstavnika ove dvije države", poručila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Istakla je da su dvojica predsjednika imali dobar i konstruktivan sastanak, piše CNN.

Na press konferenciji koja je uslijedila poslije sastanka, Trump je naglasio da sankcije Sjevernoj Koreji neće biti ukinute dodavši:

"Mislim da smo dobili dobre prijatelje. Sjeverna Koreja ima nevjerovatan potencijal".

Na pitanje novinara koja je nejgova poruka lideru Sjeverne Koreje, odgovorio je:

"Nije bila moja odluka da se sastanem sa Kimom.  Želimo održati veze sa Sjevernom Korejom. Vidjet ćemo šta će se dešavati u budućnosti. Obećali su da više neće testirati nuklearno oružje. Vjerujem da će održati datu riječ". 

Susret Trumpa i Kim Jong-una u Hanoju je bio njihov drugi susret. Prvi, ocijenjen kao historijski se desio prošle godine u Singapuru. Tom prilikom su lideri dvije zemlje razgovarali i o denuklearizaciji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije