Baron Minhauzen: Tražio odštetu kao žrtva terorističkog napada, dobio zatvor

Anadolija
Baron Minhauzen: Tražio odštetu kao žrtva terorističkog napada, dobio zatvor
Nakon što je od države tražio da mu isplati odšteta kao žrtvi terorističkih napada u Parizu 2015. godine, sud u Francuskoj osudio je medicinskog radnika na dvije godine zatvora zbog pokušaja prevare.

Cedric Rey iznio je tvrdnje da se 13. novembra 2015. godine, prilikom terorističkog napada nalazio u koncertnoj dvorani Bataclan u Parizu, zbog čega je uputio zahtjev da mu se isplati odšteta kao žrtvi terorističkog napada.

U vezi sa slučajem pokrenuta je istraga, Rey je izveden pred Kazneni sud Versailles, te mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od dvije godine. Rey će šest mjeseci provesti u zatvoru, a preostalih 18 će izdržavati uslovnu kaznu.

Sud je utvrdio kako je Rey nakon terorističkog napada dao niz izjava za medije, u kojima je pričao o tome šta je doživio tokom napada. No, utvrđeno je također kako se dotični nalazio izvan centra Pariza u periodu terorističkog napada.

Sud ga je proglasio krivim za prevaru i osudio na zatvorsku kaznu. Također, sud je donio odluku da se Reyu pruži psihološka podrška, te da je dužan simbolično uplatiti jedan euro u Fond za podršku žrtvama terorizma.

U terorističkim napadima 2013. godine, u centru Pariza, poginulo je najmanje 130, a povrijeđeno preko 400 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije