Tragičan incident: Policija upala u kuću i upucala dječaka (11)

0
Radiosarajevo.ba
Tragičan incident: Policija upala u kuću i upucala dječaka (11)
Foto: X / Policajac upucao dječaka (11)

Uznemirujući događaj u Mississippiju došao je pod reflektore javnosti nakon što su vlasti objavile snimak incidenta u kojem je policija upucala 11-godišnjeg dječaka, Aderriena Murryja. Poziv u pomoć stigao je od samog dječaka, koji je nazvao policiju nakon što se bivši dečko njegove majke iznenada pojavio pred njihovim vratima.

Snimak počinje prikazivanjem policajaca, među kojima je i Greg Kapers, koji su odgovarali na poziv iz kuće u Indijanoli 20. maja ujutro.

Nažalost, policija je stigla dva sata kasnije, a bivši dečko majke dječaka već je napustio mjesto događaja. Unatoč tome, policajci su naredili svima u kući da izađu sa podignutim rukama.

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Na snimku se vidi trenutak kada je dječak izašao iz udaljenog dijela sobe, a policajac Kapers ga je upucao u grudi, iako se čini da je dječak počeo dići ruke.

Dječak je nakon incidenta proveo pet dana u bolnici, liječeći se zbog ozljeda pluća, razderane jetre i preloma rebara.

Advokat porodice tvrdi da je majka jasno obavijestila policajca da je osumnjičeni napustio kuću te da se u njoj nalaze troje djece.

Unatoč tome, velika porota u decembru nije podigla optužnicu protiv Kapersa, zaključivši da nije imao zločinačku namjeru pucajući u dječaka.

Porodica Murryja je od tada podnijela građansku tužbu protiv Kapersa, grada Indijanole i šefa policije, tražeći odštetu od 5 miliona dolara. Posebno ističu Kapersovo navodno "nepromišljeno zanemarivanje" sigurnosti njihove porodice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije