Tragedija na protestima u Njemačkoj: Sudar kamiona, jedna osoba poginula

1
Radiosarajevo.ba
Tragedija na protestima u Njemačkoj: Sudar kamiona, jedna osoba poginula
Foto: Fuldamedia / Kamion koji je učestvovao u nesreći na protestima u Njemačkoj

Na protestima koji se održavaju u Njemačkoj došlo je do nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. 

Prema trenutnim informacijama policije, vozač kamiona je oko 13:35 sati, iz nepoznatih razloga, naletio na kraj kolone između izlaza Flieden i Neuhof-Süd. "Vjerovatno s visokom brzinom", rekao je glasnogovornik policije za BILD.

"Izrazitim udarom tri kamiona na kraju kolone, od kojih je jedan bio natovaren lož-uljem, su se sudarila i izlila nekoliko hiljada litara lož-ulja. Tom prilikom je jedan čovjek smrtno stradao."

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Policija još nije mogla pružiti tačne informacije o drugim ozlijeđenima. Trenutno se pretpostavlja da, osim preminulog, ima još dvoje povrijeđenih. Hitna pomoć, vatrogasci, policija i helikopter za hitne slučajeve brzo su stigli na mjesto nesreće. Radi utvrđivanja tačnog uzroka nesreće, pozvan je i stručnjak.

Policija potvrđuje da je kolona nastala zbog protesta poljoprivrednika. Protest se održavao od 10 sati na autoputu A66 u području Fulde. "Kada se nesreća dogodila, poljoprivrednici su već bili u procesu napuštanja autoputa. Međutim, formirao se zastoj od otprilike jednog kilometra."

Autoput A66 je potpuno blokiran između izlaza Schlüchtern-Nord i Neuhof-Süd u smjeru sjevera. "To će potrajati još nekoliko sati. Izlilo se puno lož-ulja, što prvo treba biti sanirano", rekao je glasnogovornik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije