Drama u Njemačkoj: Radnicima iz BiH nisu htjeli platiti posao, oni porazbijali staklene portale

17
Radiosarajevo.ba
Drama u Njemačkoj: Radnicima iz BiH nisu htjeli platiti posao, oni porazbijali staklene portale
Foto: Printscreen / Radnici ogorčeni

U petak 5. januara 2024. godine u njemačkom gradu Essenu radnici iz Zenice su radili građevinske radove na poslovnom prostoru.

Često, kada radnici nisu plaćeni za svoj rad, dolazi do izražavanja nezadovoljstva i različitih oblika protesta. U nekim situacijama, radnici mogu poduzeti ekstremne korake poput rušenja zida ili drugih sličnih činova kako bi privukli pažnju javnosti ili poslodavca na njihovo neispunjeno pravo na plaću.

Kako tvrdi Oliver Akrapović iz Zenice njemu i njegovoj ekipi nisu htjeli platiti 3.200 eura za urađen posao. Nakon te informacije Akrapović je uzeo čekić i polupao staklene portale na objektu u kojem su sve građevinske radove obavili onako kako su se dogovorili.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Njegov nalogodavac bio je isto Zeničanin koji je dugo godina već u Njemačkoj. Kako je došlo do nesporazuma ni sami ne znaju.

"Radili smo strop, zidove, šajbe u zidove zgradili, postavili staklene portale. Trebali su nam platiti 3.200 eura a sad me tuže kao za štetu od 4.500 eura. Smiješno. Želim da ovim putem skrenem svim ljudima da se pripaze na ovakve poslodavce i gazde.

Smiješno je šta nam rade u Njemačkoj. Došli smo da odradimo posao, i radimo ga časno i pošteno. Nismo došli da se slikamo turistički, nego da radimo. Žalosno je što nas ne poštuju, najviše naši ljudi gore, pa onda tek Nijemci. Tuga, šta da ti kažem", izjavio je Oliver Akrapović za portal Crna-Hronika

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije