Tragedija na letu RyanAira: Preminuo putnik, poznat i uzrok smrti?

1
Radiosarajevo.ba
Tragedija na letu RyanAira: Preminuo putnik, poznat i uzrok smrti?
Foto: EPA-EFE / Ryanair

Putnik Ryanaira je umro na letu iz Malage za Veliku Britaniju nakon što mu je pozlilo tokom leta.

Pilot je bio primoran na hitno slijetanje u Bordeauxu nakon što je putnik obolio nakon polijetanja iz španskog grada za Manchester u nedjelju.

"Garnitura kabine unaprijed je zatražila medicinsku pomoć, a avion su dočekali hitni medicinski timovi po dolasku", rekao je glasnogovornik Ryanaira za Evening Standard.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Unatoč naporima hitne medicinske pomoći, putnik je preminuo.

Jedan putnik je nakon toga rekao za Manchester Evening News da je obavijest zatražila li ima li doktora u avionu.

"Morali smo napraviti hitno slijetanje u Bordeauxu, a putnik pored nas je radio oživljavanje sve vrijeme dok smo slijetali, ali nažalost nije preživio", rekao je.

"Ljudi su postali pod stresom i trebali su vodu i zrak, ali nije bilo dovoljno vode za sve. Žena je zatim onesvijestila od stresa situacije.

"Bilo je i mnogo uznemirene djece na avionu koja su bila vrlo zbunjena i uznemirena. Pilot je zatim objavio da nećemo nastaviti let i da ćemo morati prenoćiti u Bordeauxu."

Ryanair je rekao da je let odgođen preko noći i da su putnici obaviješteni putem e-pošte/SMS-a i osoblja na aerodromu.

"Putnicima je osiguran smještaj preko noći, i unatoč naporima Ryanaira da organizira prijevoz do hotela, dostupnost prijevoza bila je ograničena, i putnicima je rečeno da mogu također organizirati individualni prijevoz do hotela i da mogu tražiti povrat troškova na Ryanair.com."

U izjavi se dodaje da je let potom poletio sljedećeg jutra u 10:02, a putnicima su ponuđeni vaučeri za smještaj i hranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije