Savršen završetak dana za Bidena: Tom Hanks briljirao u emisiji, poslao snažnu poruku

0
Radiosarajevo.ba
Savršen završetak dana za Bidena: Tom Hanks briljirao u emisiji, poslao snažnu poruku
Print Screen / Tom Hanks

Slavni glumac Tom Hanks poslao je sinoć snažnu poruku o važnosti američkog jedinstva i demokratije. 

On je u specijalnom TV programu "Celebrating America", ugostio novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena i potpredsjednicu Kamale Harris. 

"Nalazim se u Lincoln Memorialu, u sigurnom glavnom gradu naše nacije. Posljednjih nekoliko sedmica, posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo dubokih podjela i zabrinjavajuće zlobe u našoj zemlji. Ali večeras razmišljamo o Sjedinjenim Američkim Državama. Praksu naše demokratije, temelje naše države, integritet našeg ustava, nade i snove svi dijelimo za savršeniju zajednicu. 

Dan inauguracije mnogo je više od zakletve sljedećih nacionalnih vođa. Ovaj dan svjedoči trajnosti našeg američkog ideala", kazao je Hanks.

Svake četiri godine čujemo riječi koje će nas osnažiti na putu koji predstoji, poruku koja nas može ujediniti, dok započinjemo novi put od mjesta gdje jesmo do onog gdje možemo biti. Put do zajedničkog cilja, do naše obećane zemlje, dodao je 64-godišnji glumac.

Snažne Hanksove izjave bile su uvod u čitanje izjava bivših predsjednika, uključujući Abrahama Lincolna, Franklina D. Roosevelta, Johna F. Kennedyja i Ronalda Reagana. 

Kasnije u specijalnoj emisiji, Hanks je imao čast predstaviti predsjednika Bidenakoji je rekao da mu je čast stajati na  tom mjestu, ispred ovih svetih riječi.

"Kao što sam rekao ranije danas, opet smo naučili da je demokratija dragocjena i da je zbog vas demokratija prevladala ", rekao je Biden. 

Ponovio je da je najvažnije imati jedinstvo.

"Potrebno je da se okupimo u zajedničkoj ljubavi koja nas definira kao Amerikance", potcrtao je 46. američki predsjednik. 

Hanks se potrudio da Bidenov veliki dan učini nezaboravnim. Uz domaćina, dobitnika Oscara, u specijalnom programu nastupili su i John Legend, Tim McGraw, Tyler Hubbard, Florida Georgia Line, Foo Fighters, Bruce Springsteen, Justin Timberlake, Demi Lovato, Jon Bon Jovi i Ant Clemons.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije