Nelson čestitao predsjedniku SAD: Podsjetio i na Bidenovu povezanost s BiH

2
Radiosarajevo.ba
Nelson čestitao predsjedniku SAD: Podsjetio i na Bidenovu povezanost s BiH
Twitter / Nelson i Biden

Ambasador SAD u BiH Eric Nelson čestitao je novom američkom predsjedniku Džou Bajdenu (Joe Biden) i potpredsjednici Kamali Harris.

Naveo je da je Bajden šesti predsjednik SAD kojeg je imao čast upoznati i ugostiti 2009. godine u Minhenu kao američki konzul.

"Tada je sam Bidena dočekao na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti i to je bila njegova prva prekomorska stanica kao potpredsjednika SAD. Danas je predsjednik Biden potvrdio višedecenijsku podršku saveznicima naglasivši da će i dalje biti snažan i pouzdan partner za mir, napredak i sigurnost", kazao je Nelson.

Podsjetio je na Bidenovu povezanost sa BiH te da postoji mnogo toga što treba popraviti i izgraditi. Naveo je da je svjestan da je realnost drugačija te da postoje jače sile koje dijele sve ljude.

"Ali ipak nije riječ o novim problemima. Naša zemlja je vodila stalnu borbu između američkog ideala da smo svi stvoreni jednaki i surove ružne stvarnosti da su nas rasizam, nativizam, strah i demonizacija odavno razdvojili. Možemo se odnositi jedni prema drugima dostojanstveno i sa poštovanjem. Možemo udružiti snage, smiriti tenzije. Bez jedinstva nema mira, ostaju samo gorčina i bijes", naveo je Nelson.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije