Theresa May osudila Trumpov tvit, on uputio oštar odgovor, ali pogrešnoj osobi

Radiosarajevo.ba
Theresa May osudila Trumpov tvit, on uputio oštar odgovor, ali pogrešnoj osobi
EPA / Theresa May
Nakon što je na svom Twitter profilu prenio snimak na kome navodno dječak muslimanske vjeroispovesti napada mladog Holanđanina na štakama, javnost je ovaj postupak osudila kao rasistički.

Glasnogovornik britanske premijerke Therese May naveo je da je "pogrešno što je predsjednik to uradio", ali nije povukla poziv Trumpu za zvaničnu posjetu.

Tokom jučerašnjeg dana američki predsjednik Donald Trump podijelio je snimke antimuslimanske sadržine, preuzete od Jayde Fransen, zamjenice ultradesničarskog pokreta "Britanija prvo".

Snimci su odmah pregledani i upitan je njihov sadržaj, a Frensen će biti pravno gonjena.

Mnogi političari su osudili ovaj postupak američkog predsjednika kao rasistički, i navode da je ovako nešto isto kao da je podijelio objavu Ku Klux Klana.

Britanska premijerka Theresa May s kojom Trump navodno ima dobar odnos, imajući u vidu da je prva otišla u zvaničnu posjetu nakon njegovog imenovanja za prvog čovjeka SAD-a, također je kritikovala Trumpovu aktivnost na Twitteru.

Glasnogovornik Therese May poručio je da je "pogrešno to što je predsjednik uradio". Međutim, iako drugi političari predlažu da se povuče poziv Trumpu da dođe u posjetu Britaniji, May to nije učinila.

Britanski Guardian je razmjenu mišljenja May i Trumpa nazvao "sukobom saveznika".

Trump je i na ovo odgovorio još jednim tvitom, međutim, prvobitno ga je uputio pogrešnoj osobi.

"Ne fokusirajte se na mene, fokusirajte se na destruktivni radikalni islamski terorizam u Ujedinjenom Kraljevstvu. Mi se dobro snalazimo!", uputio je oštru repliku na Twitteru, ali profilu korisnika koji je potpisan kao "Theresa May", ali nije britanska premijerka.

Nekoliko minuta kasnije Trump je obrisao tvit i ponovo ga postovao, ovog puta "pravoj" Theresi May.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije