Tenkovi ušli u Rusiju, objavljene snimke: 'Putinova vojska bježi'

4
Radiosarajevo.ba
Tenkovi ušli u Rusiju, objavljene snimke: 'Putinova vojska bježi'
Foto: Kolaž / Napad na Belgorod

Najmanje dvije oružane skupine čije je sjedište u Ukrajini, a koje navodno čine Rusi koji se protive Kremlju, upale su u pogranični teritorij Rusije danas, 12. marta, a o tome su izvijestili na društvenim mrežama. Objavili su snimke borbi na kojima se čuju eksplozije i pucnjava.

Rusko ministarstvo odbrane oglasilo se o ovim incidentima, navodeći da su u njima sudjelovale ukrajinske snage. U posljednjem saopćenju ministarstva navodi se da su snage Kijeva, potpomognute tenkovima i oklopnim borbenim vozilima, pretrpjele značajne gubitke.

No, na službenim Telegram kanalima antikremaljskih milicija, Legije za slobodu Rusije i Ruskog dobrovoljačkog korpusa, koje se bore na strani Kijeva, objavljene su sasvim suprotne informacije.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

"Selo Tetkino u regiji Kursk potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga. Putinova vojska bježi iz sela, a iza sebe ostavlja tešku opremu", objavljeno je na kanalu Legije za slobodu Rusije uz video na kojemu se vidi nekoliko vojnika koji bježe.

Slično se navodi i na kanalu Ruskog dobrovoljačkog korpusa. "Putinovi vojnici bježe, sjaje im se pete. Iza njih ostaju naselja, oprema i prije svega građani Ruske Federacije, napušteni", piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije