Novi problemi za Putina: Hakeri objavili tajne dokumente

3
Radiosarajevo.ba
Novi problemi za Putina: Hakeri objavili tajne dokumente
Foto: EPA / Vladimir Putin

Prema otkrićima hakera, Rusija "nije u stanju sama proizvesti moderne projektile zbog tehnološke zaostalosti" te ruski vojno-industrijski kompleks traži nove rute opskrbe.
 
Ruski program za proizvodnju projektila pogođen je tehničkim problemima i kasni mjesecima za planiranim. 

Ukrajinski centar otpora (NRC), koji je uspostavljen ubrzo nakon sveobuhvatne invazije Vladimira Putina i djeluje pod Snagama za specijalne operacije u zemlji, rekao je da su njegovi kibernetički aktivisti otkrili dokumentaciju koja detaljno opisuje probleme s kojima se Moskva suočava u proizvodnji projektila, piše Newsweek. 

Zadnja vijest s bojišta je kako Rusija napada ukrajinske snage na nekoliko tačaka duž linije ratovanja nakon zauzimanja Avdijivke, što je bila prva velika ruska pobjeda na bojnom polju u zadnjih nekoliko mjeseci.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Moskva zna da ukrajinskim jedinicama nedostaju svježi vojnici i streljivo. SAD i Europa ne uspijevaju brzo ponovno naoružati Kijev. Ukrajinski dužnosnici i vojni zapovjednici kažu da je trenutni ruski cilj pripremiti veliku ofanzivu već ovog proljeća.

"Ono što se trenutno događa je ono za što se Rusija dugo pripremala. Prikupila je dovoljno snaga i resursa da izvrši pritisak na različite smjerove odjednom", rekao je Maksim Žorin, zamjenik zapovjednika ukrajinske 3. jurišne brigade, koja se prošlog mjeseca povukla iz Avdijivke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije