Taksista umro od koronavirusa: Žena na zadnjem sjedištu se zakašljala

J. M.
Taksista umro od koronavirusa: Žena na zadnjem sjedištu se zakašljala
Privatni album / Ayub Akhtar

Od posljedica zaraze virusom COVID-19 u Londonu je preminuo taksista Ayub Akhtar. Prema pisanju britanskih medija, muškarac nije imao prateće ozbiljne bolesti.

Prije nekog vremena vozač Ubera, koji je taksirao koristeći mobilnu aplikaciju, odvezao je ženu koja se nekoliko puta zakašljala na zadnjem sjedištu. Nekoliko dana kasnije, Akhtar se nije osjećao dobro. Imao je temperaturu, kašalj, gubio dah…

Taksista, koja je živio s majkom, braćom i sestrama, ispričao im je za putnicu koja se zakašljala i izrazio sumnju da ga je zarazila virusom COVID-19.

Kasnije je stigla potvrda. Akhtar je hospitaliziran u jednoj od londonskih klinika, ali mu ljekari nisu mogli spasiti život. Muškarac je umro na odjeljenju intenzivne njege. Ubrzo pred smrt poslao je poruku rodbini u kojoj je tražio da se mole za njega i priznao da je uplašen. 

"Sve što ga je uništilo dogodilo se tako brzo. Noću sam čuo iz njegove spavaće sobe da bolno kašlja i teško diše", rekao je Akhtarov brat za Mail Online.

Prema islamskim običajima, pokojnici bi trebali biti sahranjeni što je prije moguće, u roku od jednog ili dva dana, no aktuelna situacija nije dozvolila dženazu Ayuba Akhtara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije