Svjetski mediji: Nove eksplozije u Libanu?

4
Radiosarajevo.ba
Svjetski mediji: Nove eksplozije u Libanu?
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

U srijedu, 18. septembra, poslijepodne dogodile su se eksplozije koje su očigledno ciljale walkie-talkie uređaje korištene od strane Hezbollaha u više gradova Libana, piše Guardian

Ovaj incident je uslijedio dan nakon širokog napada u kojem su eksplodirali pageri, povrijedivši više od 2.800 osoba i ubivši 12 osoba. Eksplozije su se dogodile u južnim predgrađima Beiruta, kao i u gradovima Nabatieh, Tyre i Saida, prenose svjetski mediji. 

Izvor iz Hezbollaha potvrdio je da su njihovi uređaji bili na meti. Viši bezbjednosni izvor rekao je da su eksplozije bile male jačine, slične onima iz prethodnog dana, i dodao da će bezbjednosne agencije provesti dalju istragu.

Poznati YouTuber iz Srbije 'na rubu života': Objavio snimak susreta sa medvjedom

Poznati YouTuber iz Srbije 'na rubu života': Objavio snimak susreta sa medvjedom

Prema izvještajima Reutersa, eksplozije su uključivale ručne radio uređaje. Jedna od eksplozija navodno se dogodila u blizini sahrane koju je organizovao Hezbollah za žrtve jučerašnjeg napada.

Još uvijek nema izvještaja o žrtvama nakon posljednjih eksplozija, ali su hitne službe viđene kako se kreću prema južnim predgrađima Beiruta.

Osnivač portala Syria Weekly Charles Lister je na društvenoj mreži X objavio je trenutak eksplozije. Podsjećamo da fotografije nisu zvanično potvrđene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije