Svjedok terorističkog napada preživio krijući se na terasi

Anadolija
Svjedok terorističkog napada preživio krijući se na terasi
Svjedok terorističkog napada na noćni klub u Istanbulu izvedenog u novogodišnjoj noći, u kojem je poginulo 39, a ranjeno više od 60 ljudi, Yusuf Kodat kazao je kako se spasio krijući se na terasi.

Gosti istanbulskog kluba koji su tu željeli provesti ”najluđu noć” danas dolaze po predmete i vozila koja su ostavili tokom napada. 

Yusuf Kodat je došao po automobil i tom prilikom novinarima govorio o onome što je preživio u noći sa subote na nedjelju

Kaže da živi u Francuskoj, a da je u Tursku došao kako bi proslavio Novu godinu.

”Tokom napada skrili smo se na terasi i tako se jedva spasili. Na terasi smo se krili sve dok policija nije stigla. Čekali smo 10-15 minuta. Tada sam poslao poruku rođaku koji je bio u drugom dijelu kluba. Bilo mi je lakše kad sam dobio odgovor. Spasili smo se. Čuo sam samo zvukove pucnjeva. Nisam čuo ništa šta je napadač govorio”, prisjetio se Kodat.

Ispred i u blizini kluba i dalje su na snazi opsežne mjere sigurnosti, a pojedini građani dolaze na mjesto napada i ostavljaju cvijeće. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije