Čovjek s fotografije objavljene nakon napada, dao izjavu policiji u Istanbulu

Anadolija
Čovjek s fotografije objavljene nakon napada, dao izjavu policiji u Istanbulu
Anadolija / Ramazan I.
Kazahstanski državljanin Ramazan I, čija je fotografija na nekim portalima i društvenim mrežama objavljena nakon terorističkog napada u istanbulskom noćnom klubu u kojem je ubijeno 39 osoba, dao je izjavu u policijskoj stanici u četvrti Zeytinburnu.

Njegov advokat Mustafa Serdar Akdogan je nakon što je njegov klijent dao izjavu policiji, novinarima kazao kako najoštrije osuđuje teroristički napad izveden u novogodišnjoj noći u Istanbulu.

 

Akdogan je neodgovornim i zlonamjernim ocijenio objavljivanje fotografija njegovog klijenta u nekim medijima i na društvenim mrežama, uz vijesti u kojima je Ramazan I. prikazan osumnjičenim za napad u Istanbulu. On je napomenuo kako je sa svojim klijentom policijskim inspektorima objasnio kako Ramazan I. nema nikakve veze sa terorističkom napadom.

 

"Prijavili smo neke od organizacija, privatnih i pravnih lica, koja su neodgovornim ponašanjem i neodgovornim i zlonamjernim korištenjem medija i društvenih mreža oštetila mog klijenta. To je pokušaj izmjena pogleda na dešavanja u Turskoj i direktno nanošenje štete mom klijentu, inače državljanu Kazahstana rođenom u Turskoj", rekao je Akdogan.

 

On je napomenuo da su objavljene fotografije snimljene sigurnosnim kamerama na aerodromu prije oko tri ili četiri godine. Rekao je i da Ramazan I. zbog poslovnih obaveza boravi u Turskoj, dok njegova porodica živi u Kazahstanu kuda i on često putuje.

 

Istovremeno, tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad u noćnom klubu u Istanbulu tokom novogodišnje noći, kada je 39 osoba izgubilo život, a 69 ranjeno.

 

"U nastavku blagoslovenih operacija koje Islamska država sprovodi protiv Turske, heroj vojnik kalifata je napao jedan od najpoznatijih klubova u kojima hrišćani slave njihove otpadničke praznike", navedeno je u saopćenju Islamske države, prenosi Reuters.

 

U napadu su poginuli uglavnom stranci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije