Svijetu se bliži brojka od 100.000 mrtvih: Kritično u Francuskoj i V. Britaniji

Radiosarajevo.ba
Svijetu se bliži brojka od 100.000 mrtvih: Kritično u Francuskoj i V. Britaniji
Foto: EPA-EFE / Kritično u Francuskoj i Velikoj Britaniji

Svijet se bliži brojci od 100.000 mrtvih od pandemije koronavirusa, a trenutno je u Europi najkritičnije u Francuskoj i Velikoj Britaniji.

U Kini su potvrđena 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su dan ranije imali 63 slučaja, objavilo je kinesko ministarstvo zdravstva.

Među 42 nova slučaja zaraze čak 38 je zabilježeno kod osoba koje su se vratile u Kinu iz inozemstva. 

Kinezi su objavili da su potvrdili novih 47 asimptomatskih "tihih prenositelja" koronavirusa, dok je u izvorištu zaraze, provinciji Hubei, zabilježena smrt jedne osobe, ali nije bilo novozaraženih. 

Grad Suifenhi na kinesko-ruskoj granici, udaljen hiljadu kilometara od Pekinga, ulazi u period vanrednog stanja zbog širenja koronavirusa u trenutku kada se vanredne mjere u ostatku kontinentalne Kine polako ublažavaju, javlja BBC.

Građanima Suifenhija vlasti su naredile da ostanu u svojim kućama, granica je zatvorena za putnike, a u gradu je užurbano sagrađena bolnica kapaciteta 600 ležajeva. 

Bosna i Hercegovina sutra ulazi u petu sedmicu epidemije koronavirusa koji je kod nas prvi put registrovan 14. marta. Iz četiri sedmice izlazimo sa 35 smrtnih slučajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije