Svijet zabrinut za Angelu Merkel: Kancelarka uputila poruku, oglasili se i ljekari

J. M.
Svijet zabrinut za Angelu Merkel: Kancelarka uputila poruku, oglasili se i ljekari

Svijet je zabrinut za zdravlje Angele Merkel! Ali, njemačka kancelarka uvjerava da nema razloga za strah nakon što je pretrpjela dva uznemirujuća napada posljednjih sedmica.

"Dobro sam. Sigurna sam da će ta reakcija proći kao što se i pojavila", rekla je Merkel tokom konferencije za novinare na samitu lidera G20 u japanskoj Osaki.

Na pitanje zašto se tresla, 64-godišnja njemačka kancelarka odgovorila je da može razumjeti takva pitanja, ali da nema "ništa posebno prijaviti, osim da se osjeća  dobro".

Prošlog četvrta, tokom imenovanja ministra pravde Christine Lambrecht od saveznog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera, Angela Merkel je zadrhtala drugi put u kratkom vremenu.

Njemački mediji već narednog dana citirali su vladine krugove, koji su, pozivajući na ljekare, objasnili da je obnovljeni napad drhtavice bio "psihološki".

"To nije bio zdravstveni problem, već sjećanje na incident prethodne sedmice, neka vrsta procesa psiho-obrade", objasnili su.

A prvi incident desio se tokom susreta Angela Merkel s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem što je kancelarka objasnila dehidracijom – na vrelom danu nije pila dovoljno tekućine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije