Svećenik osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djece

3
Anadolija
Svećenik osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djece
Foto: Pexels / Svećenik

Katolički svećenik u Njemačkoj osuđen je u ponedjeljak na četiri godine zatvora zbog seksualnog kontakta s maloljetnicima putem interneta.

Regionalni sud u Fuldi proglasio je 43-godišnjeg svećenika krivim za uključivanje u seksualne online razgovore s maloljetnicima u periodu od septembra 2021. do jula 2022. godine.

Svećenik je optužen da je kontaktirao djecu i adolescente na internetu, pokazivao im dječije pornografske video zapise i ohrabrivao ih da se skidaju i snimaju preko web kamere.

Lančani sudar prema centru Sarajeva: Stvorila se velika gužva u saobraćaju, policija na terenu

Lančani sudar prema centru Sarajeva: Stvorila se velika gužva u saobraćaju, policija na terenu

Državno tužilaštvo u Frankfurtu pozdravilo je presudu, rekavši da se time šalje jasna poruka počiniocima, posebno onima koji zloupotrebljavaju internetske platforme.

"Presuda pokazuje da seksualno zlostavljanje djece na internetu nije prihvatljivo. Čak i ako se dešava isključivo putem interneta bez direktnog fizičkog kontakta", rekao je Benjamin Krause, viši javni tužilac.

Advokat optuženog Axel Dohmann najavio je žalbu na presudu, pozivajući se na pravne i proceduralne greške suda.

Slučaj je izašao na vidjelo nakon dojave Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu djecu sa sjedištem u SAD-u, koji je otkrio sumnjive aktivnosti na internetu. Njemački istražitelji su potom u julu 2022. pretresli svećenikovu rezidenciju i ured u Kalbachu, zaplijenivši elektronske uređaje za pohranu podataka koji sadrže inkriminirajući materijal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije