Svećenik (69) preminuo nakon divlje noći pune droge i seksa sa kolegom (60)

Radiosarajevo.ba
Svećenik (69) preminuo nakon divlje noći pune droge i seksa sa kolegom (60)
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Pripadnik Anglikanske crkve umro je u Belgiji nakon divlje noći pune seksa i droge koju je proveo s belgijskim svećenikom, koji je pak nakon toga uhapšen zbog sumnje na zloporabu opijata, objavile su belgijske vlasti.

I jedan i drugi klerik ostali su neimenovani. Ono što se zna jest da je 69-godišnji Britanac provodio večer sa svojim 60-godišnjim kolegom i vrlo bliskim prijateljem iz belgijske crkve u kući u Kalmthoutu, sjeverno od Antwerpena. Odjednom mu je pozlilo negdje oko ponoći, i srušio se. Belgijski svećenik pozvao je hitne službe, no prijatelju više nije bilo spasa jer ga spasitelji nisu uspjeli reanimirati. Proglašen je mrtvim na licu mjesta nesretne seks-eskapade.

"Čini se da su dva muškarca uzimala ecstasy i popperse prije nego što su imali spolne odnose. Dvije tablete ecstasyja pronađene su u kući", tvrdi ured tužitelja.

Istraga je još uvijek u toku i čekaju se rezultati detaljnije obdukcije kako bi se doznalo što je tačno uzrokovalo smrt britanskog svećenika. Belgijski božji čovjek u međuvremenu je ispitan pred sucem istrage i poslan u pritvor, javlja Jutarnji.

Optužnica koja mu prijeti dosta je ozbiljna: trgovanje drogom sa smrtnom posljedicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije