Suđenje mladiću iz BiH (21) zbog smrti mladog Sirijca

1
Radiosarajevo.ba
Suđenje mladiću iz BiH (21) zbog smrti mladog Sirijca
Foto: Ilustracija / Policija/Ilustracija

Državljanin BiH (21) pojavio se pred sudom u Salcburgu, suočen s optužbama za nesreću s fatalnim ishodom u kojoj je izgubljen život mladog Sirijca.

Sudski postupak je izazvao pažnju, posebno nakon što je optuženi izrazio žaljenje zbog tragedije, ali i negirao optužbe o vožnji brzinom od 120 km/sat.

Optuženi je priznao djelimičnu krivicu, ali tvrdi da nije vozio tako brzo kako tvrdi vještak.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

“Da, jesam, djelimično sam kriv. Ali, nisam vozio 120 km/sat, nisam išao tako brzo”, rekao je on dodavši da osjeća veliku krivicu zbog prijateljeve smrti, kao i činjenice da je djevojka, koja je s njima bila u automobilu, bila teško povrijeđena.

Inače. mladić je priznao da je u vrijeme nesreće svega par mjeseci imao vozačku dozvolu te da nije bio iskusan

Na sudu se pojavila i suvozačica koja je bila teško povrijeđena u nesreći, ali se izjasnila da se ne sjeća detalja nesreće te da se samo probudila u bolnici.

Prema izvještaju vještaka Gerharda Kronreifa, nesreća se dogodila zbog prekoračenja brzine, a da je brzina bila manja, nesreća bi bila izbjegnuta.

Iako se nesreća dogodila u augustu 2022. godine, tek sada su utvrđene okolnosti koje su dovele do tragedije. Sudski postupak nastavlja se sa saslušanjem svjedoka i predočavanjem dokaza, pišu Nezavisne novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije