Uhapšeni dječaci iz BiH i Srbije: Banda maloljetnika hara švicarskim gradom

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni dječaci iz BiH i Srbije: Banda maloljetnika hara švicarskim gradom
Foto: Kantonalna policija Aargau / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Kantonalna policija St. Gallena privela nekoliko maloljetnika koji su u roku od par sati napali i opljačkali dva tinejdžera.

Riječ je o maloljetničkoj bandi, grupi od 10 dječaka, koja već neko vrijeme pravi haos na ulicama Altstetena. Među uhapšenima, mahom su svi 14-godišnjaci, a najstariji je 16-godišnjak iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što su u roku od sat vremena prijavljena dva napada, policija je krenula u potragu, a prvo su priveli tinejdžera iz BiH, koji ima 16 godina, a zatim još tri 14-godišnjaka - iz Srbije, Austrije i Švicarske.

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Oni su predati u nadležnost inspektora koji se bave maloljetničkom delikvencijom, a još uvijek se traga za najmanje pet pripadnika ove bande, pišu Nezavisne novine. 

Inače, kako prenose švicarski mediji, pljačke su bile prilično brutalne jer pored ukradenih stvari, poput sata, torbe, kape, žrtve su fizički napadnute, iako su stariji od napadača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije