Austrija: Državljanin BiH osuđen na 10 godina zatvora zbog šverca 325 kilograma droge

2
Radiosarajevo.ba
Austrija: Državljanin BiH osuđen na 10 godina zatvora zbog šverca 325 kilograma droge
Foto: Facebook / Policija u Austriji / Ilustracija

Regionalni sud u Linzu, Austrija, osudio je danas, 20. marta, državljanina Bosne i Hercegovine (35) na 10 godina zatvora zbog šverca 325 kilograma droge, u period od 2019. do 2023. godine.

Iako je optuženi priznao sve što mu se stavlja na teret, njegov advokat je pokušao da umanji njegovu ulogu u švercu navodeći da on nije bio nikakav narko bos, već taksista iz Salzburga koji je švercom finansirao svoju ovisnost.

Međutim, kako se moglo čuti danas na sudu, pronađeni dokazi i poruke ukazuju da je on, ipak, bio jedan od glavnih organizatora šverca. Naime, u skladištu gdje je pronađena droga, policija je našla i mašinu za brojanje para, ali i skupe satove te ostalu luksuznu robu. Inače, ovo nije prvo suđenje protiv članova ove organizovane grupe; njegov brat i saradnici već su osuđeni na nekoliko godina zatvora.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Austrijski mediji prenose da se državljanin BiH teretio za organizovanje šverca 320 kilograma kanabisa i 25 kilograma kokaina, koji su od ljeta, 2019. godine pa do proljeća, 2023. godine tajnim kanalima transportovani iz Slovenije u Austriju. Konkretno, državljanin BiH, koji je danas osuđen, teretio se da je još dodatnih 15 kiograma kanabisa kupio u Beču. Drogu je držao na nekoliko lokacija, a zatim je preprodavao drugim dilerima i dugogodišnjim klijentima, javljaju Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije