U Austriji uhapšene prevarantkinje iz BiH: Krale vozila i preprodavale ih u inostranstvu

0
Radiosarajevo.ba
U Austriji uhapšene prevarantkinje iz BiH: Krale vozila i preprodavale ih u inostranstvu
Foto: EPA - EFE / Ilustracija / Austrijska policija

Pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage uspjeli su da identifikuju i uhapse dvije državljanke Bosne i Hercegovine (27, 33) koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca i zastupnika, a kasnije ih preprodavale u inostranstvu.

One su uhvaćene na djelu kada su 13. marta ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vrijedan 42.000 eura, a predočile su lažna lična dokumenta. One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale. Sva ukradena vozila su preprodavali u inostranstvu.

Posljednji u nizu kojeg su htjele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, koji ih je prijavio.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gdje su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000. I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja bh. državljanka je odbila da svjedoči. Mediji prenose da su živjele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara.

One su po nalogu javnog tužilaštva Korneuburga sprovedene u lokalni zatvor, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije