Sudar Bugatti Chirona i Proschea 911

Radiosarajevo.ba
Sudar Bugatti Chirona i Proschea 911
Foto: Facebook / Bugatti Chiron

Malo je ljudi na ovoj planeti koji sebi mogu da priušte Bugatti Chiron, a još manje je onih koji ga slupaju. Tako je vozač ovog Chirona u Švicarskoj izazvao lančani sudar.

U koloni u kojoj su se nalazili jedan kamper (na čelu), potom Mercedes C klase, Porsche 911 i Bugatti Chiron došlo je do velike nesreće. Naime, kamper se krivudavim planinskim putem kretao sporije nego što bi to vlasnici “bijesnih” automobila voleli, te su riješili da ga preteknu.

Još uvek nezvanični podaci kažu da je Bugatti Chiron krenuo u preticanje, a da je istu radnju otpočeo i Porsche 911, tokom preticanja i vožnje u lijevoj traci Chiron je udario u 911-icu koja je nastavila da se kreće nekontrolisano i zatim udarila u Mercedes C klase.

Na priloženim fotografija se vidi da je najlošije prošao upravo Porsche 911 na kojem je ogromna šteta. Bugatti Chiron ima manja oštećenja, ali s obzirom na njegovu cijenu i to će biti “papreno” za popravku.

Tamošnji mediji procjenjuju da je šteta milionska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije