Oldtimeri / Još ima najlonske folije na sjedištima: Fiat Uno sa 900 pređenih kilometara

10. 08. 2020. u 22:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

U potrazi za atraktivnim oltimerima pronašli smo zanimljiv Fiat Uno. Zapravo je pravilnije reći da je riječ o "youngtimeru" jer je prvi put registriran u septembru 1996. godine i zakonski (još) ne spade u oldtimere.

Pomalo nevjerovatan podatak: Za 24 godine Fiat Uno je prešao svega 900 kilometara! Automobil je korišten kao salonski primjerak, a kilometražu je "nabrao" vožnjom do servisa i na kratkim relacijama da se na vozilu "ne skupi paučina".

To objašnjava zašto je na zadnjim sjedištima još postavljena originalna zaštitna folija, dok je cjelokupno stanje izvana, unutra i u motornom prostoru takvo da se čini kao je Uno jučer izašao iz fabrike u poljskom Tychyju.

Za pogon koristi 1,0 litarski motor (45 KS) spregnut sa 5-stepenim manuelnim mjenjačem. Serijska oprema je spartanska, nema nikakvih danas uobičajenih sigurnosnih i luksuznih elemenata osim morskoplave metalik boje.

No, sve nadoknađuje originalnost i fantastično stanje automobile pa je ponuđač –Sportscars4you iz njemačkog Stockacha – istakao cijenu od 5.900 eura što je daleko viši iznos nego se uobičajeno traži za Fiate ovog godišta.

NEMA KOMENTARA