"Peglica" iz Bijelog Polja stigla u Njemačku: Prešla 10.560 km za 32 godine

J. M.
"Peglica" iz Bijelog Polja stigla u Njemačku: Prešla 10.560 km za 32 godine

U potrazi za zanimljivim oldtimerima, ovaj put predstavljamo jedan model s naših prostora. To je Fiat 126 P GL s registarskim oznakama Bijelog Polja u Crnoj Gori, automobil proizveden 1988. godine.

No, lijepa crvena "Peglica" je napustila brdoviti Balkan i prodaje se posredstvom njemačkog dilera KFK-Automobile iz Tübingena. Sudeći po slikama, automobil je u odličnom stanju što ne treba čuditi obzirom da je prešao svega 10.560 kilometara.

Ako u Njemačku nije stigla na nekom šleperu-labudici, onda je prethodni vlasnik (vlasnici) prešao svega 9.000 kilometara jer je drumska relacija od Bijelog Polja do Tübingena dugačka više od 1.500 kilometara.

Tehnika je poznata svakom poznavaocu kultnog "Tetrapaka": U "repu" se nalazi 2-cilindrični benzinac zapremine 652 kubika koji razvija 24 KS, a spregnut je s 4-stepenim mjenjačem. Cijena Fiata 126 P GL ponuđenog u Njemačkoj: 3.990 eura, odnosno mnogo više nego kada je nova "Peglica" izašla iz poljske fabrike Fiata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije