Stravično otkriće šokiralo SAD: Kamioni s mrtvim tijelima od COVID-19 bili na ulici

Radiosarajevo.ba
Stravično otkriće šokiralo SAD: Kamioni s mrtvim tijelima od COVID-19 bili na ulici
Printscreen / New York

Vlasti u Brooklynu, kvartu u New Yorku, izvijestile su o stravičnom otkriću leševa u dva kamiona ispred pogrebne kuće u Brooklynu, nakon što su građani dojavile da se ulicom širi smrad.

Policijski izvor rekao je za ABC News da su u svakome od dva kamiona bez hladnjače na Aveniji Utica ispred pogrebne komapnije Andrew T. Cleckley pronašli 50 tijela pokojnika, pipše Jutarnji list

Vlasti smatraju kako kamion bez sistema za hlađenje nije prikladan za skladištenje pokojnika i nepotrebni su jer je grad nabavio hladnjače za privremeno čuvanje tijela umrlih građana zbog opsežnosti posla pogrebnih kompanija uslijed epidemije koronavirusa.

Nakon ovog nemilog otkrića, gradske vlasti poslale su adekvatne hladnjače kako bi pogebno poduzeće imalo gdje prikladno čuvati tijela do pokopa, a gradski i državni djelatnici pomogli su da se tijela prebace.

Susjedi su dojavili kako su vidjeli da se pokojnici smještaju u kamione bez hlađenja i vade iz njih već mjesec dana, i to ne u lijesovima već u vrećama.

Neki su također rekli da su se djelatnici pogrebnog poduzeća ponekad prema pokojnicima odnosili bez poštovanja.

"Poludio bih kad bi se tako odnosili prema mome ocu, mojoj majci, sestri, djetetu", rekao je John Di Pietro, koji živi u blizini.

Abdul Kamara (40) ispričao je za New York Daily News što je sve vidio.

"Vidio sam leševe naslagani jedne na druge, a vrata kamiona su bila otvorena. To se događa od početka epidemije koronavirusa. Ti ljudi su umrli, to nije način kako se ponaša prema pokojnicima", rekao je Kamara. 

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu dosegnuo je u četvrtak navečer 3.281.878 , a žrtava 232.170, od čega je više od polovice u Europi prema podacima Worldometera

S ukupno 1.027.295 zaraženih i 58.965 umrlih Sjedinjene Države zauzimaju prvo mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije