Stravičan napad na Ukrajinu: Rusi granatirali tržnicu i ubili najmanje 16 ljudi, poginulo i dijete

3
Radiosarajevo.ba
Stravičan napad na Ukrajinu: Rusi granatirali tržnicu i ubili najmanje 16 ljudi, poginulo i dijete
Foto: Screenshot / X.com / Zabilježen zastrašujući trenutak eksplozije

Najmanje 16 ljudi, uključujući jedno dijete, ubijeno je, a mnogi su ranjeni u ruskom napadu na grad Kostiantynivka u istočnoj Ukrajini koji se dogodio danas, 6. septembra, rekli su dužnosnici, dok je američki državni sekretar Antony Blinken posjetio Kijev.

Kako javlja Guardian, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski osudio je napad, rekavši da su pogođene tržnica, trgovine i apoteka u industrijskom gradu u blizini bojnog polja i oko 30 km udaljenom od grada Bahmuta, gdje se mjesecima vode teške borbe.

Ukrajinski dužnosnici objavili su video na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram koji prikazuje snažnu eksploziju koja je parala trgovačke ulice, s ljudima koji su padali na tlo, a neki su trčali u zaklon. Lokalni mediji opisali su to kao raketni napad.

"Ovo rusko zlo mora biti poraženo što je prije moguće", rekao je Zelenski.

Ministar unutarnjih poslova Ukrajine Ihor Klimenko rekao je da je osim 16 ubijenih, najmanje 28 ljudi ranjeno u napadu i rekao da se to dogodilo na centralnoj gradskoj tržnici, javlja Reuters. Na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram objavio je slike na kojima se vide spasioci kako prebiru po ruševinama i iznose tijela u crnim vrećama.

Upozoravamo da su prizori izrazito uznemirujući:

[twitter]https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1699407401772843266[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije