Strava na Floridi: Ubio četvoro djece, pa izvršio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Strava na Floridi: Ubio četvoro djece, pa izvršio samoubistvo
Policija / Gary Wayne Lindsey
Gary Wayne Lindsey (35), koji je ranio policajca prije nego što se zabarikadirao u stan na Floridi, ubio je četvero djece koje je držao taoce, a onda je ubio i sebe.

John Mina, šef policije u Orlandu, kazao je kako su policajci pronašli Lindseya mrtvog kada su, 24 sata nakon početka talačke krize, ušli u stan.

Mina je kazao da su policajci, kada su pokušali dati mobitelLindseyu, vidjeli da je jedno dijete mrtvo, te su upali u stan nadajući se da će spasiti ostale. Nažalost, sva su djeca već bila ubijena. Kako pišu tamošnji mediji, dvoje djece bilo je njegovo, a dvoje je bilo od njegove djevojke. Imali su od jedne do 11 godina.

Policajci su na adresu stigli nakon prijave o nasilju u porodici, no Lindsey je zapucao na policajce, te ranio policajca Kevina Valenciu, koji je u teškom stanju u bolnici. Jedan policajac je također zapucao, a Lindsey se potom zatvorio u stan.

Ubica je imao deblji dosije u policiji, koji uključuje podmetanje požara, krađu i napad. U trenutku stravičnog zločina koji je počinio bio je na uslovnoj slobodi zbog nekoliko optužbi.

Judy Pepper, žena koja živi u zgradi, kazala je kako je u nedjelju navečer začula četiri pucnja, te pogledala kroz prozor i ugledala ranjenog policajca. Stanari zgrade potom su evakuirani, a talačka kriza trajala je 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije