Strašna helikopterska nesreća u Nepalu, poginulo šestero ljudi

0
Hina
Strašna helikopterska nesreća u Nepalu, poginulo šestero ljudi
Foto: Twitter / Nova nesreća kod Nepala

Šest osoba, uključujući pet meksičkih državljana, smrtno je stradalo u padu helikoptera u Nepalu, rekao je vladin dužnosnik, što je najnovija zračna nesreća u nizu u himalajskoj državi.

Helikopter avio kompanije Manang Air srušio se u utorak blizu mjesta Likhu, sjeverno od glavnog grada Katmandua. Manang Air jedna je od mnogih kompanija koje prevoze turiste do visokih planinskih vrhova u Nepalu, uključujući Mount Everest.

Spasilačke ekipe pronašle su pet tijela, a šesto još uvijek traže, rekao je Teknath Sitoula, dužnosnik aerodroma u Katmanduu. Pet meksičkih državljana i nepalski pilot bili su helikopteru koji se srušio.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Avionske i helikopterske nesreće česte su u Nepalu, gdje mnoge avio kompanije lete do malih aerodroma u zabačenim brdima i planinama, prekrivenim oblacima i odsječenim od cesta.

U januaru ove godine poginula je 71 osoba u najgoroj avionskoj nesreći u zemlji u posljednjih trideset godina, kada se avion srušio blizu turističkog grada Pokhara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije