Strašan slučaj u Njemačkoj: Muškarac iz BiH uhapšen pod sumnjom da je pokušao silovati konja

15
Radiosarajevo.ba
Strašan slučaj u Njemačkoj: Muškarac iz BiH uhapšen pod sumnjom da je pokušao silovati konja
Foto: Bild / Njemačka policija / Ilustracija

Policija iz njemačkog grada Gautinga uhapsila je državljanina BiH, starog 49 godina, pod sumnjom da je pokušao da siluje konja na ergeli u blizini mjesta Unterbun.

Sve se desilo u ponedeljak navečer kada je nadzorni sistem u konjušnici snimio čovjeka koji je prilazio konjima. Sistem je odmah alarmirao vlasnicu ergele koja je došla na mjesto događaja, ali je osumnjičeni već pobjegao u obližnju šumu.

Inače, ovo nije prvi upad ove vrste na ergelu, zbog čega je i postavljen nadzorni sistem. Zahvaljujući snimcima sa kamere, vlasnica ergele je vidjela u kojem pravcu je pobjegao osumnjičeni.

Ipak, policija je u blizini ergele pronašla ostavljen automobil i trebalo je samo da sačekaju da se osumnjičeni vrati po njega. Baš tako je i bilo, policija mu je napravila zasjedu i uhapsila ga.

Neposrednim pregledom konja nije utvrđeno da su napastvovani tu noć, jer je osumnjičenog nešto vjerovatno omelo i pobjegao je u susjednu šumu, prenose Nezavisne.

Ipak, na osnovu ranijih snimaka i nekih indikacija, policija ga smatra osumnjičenim za najmanje jedan raniji napad na konja.

Državljanin BiH je priveden, a tokom saslušanja je odbio da sarađuje. Naloženo je da da DNK na analizu kako bi se utvrdilo da li će ga teretiti i za ranije slučajeve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije