Brutalna pljačka u Austriji: Državljanina BiH napadač ranio nožem

0
Radiosarajevo.ba
Brutalna pljačka u Austriji: Državljanina BiH napadač ranio nožem
Foto: orf.at / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Policija Salzburga intervenisala je u srijedu u ranim jutarnjim satima na dojavu o brutalnoj pljački i prijetnji nožem na benzinskoj pumpi, u blizini željezničke stanice u Salzburgu.

Žrtva pljačke je 59-godišnji državljanin BiH, kojem je nepoznati napadač prišao i zatražio mu novac. Iako je žrtva ponavljala da nema novac kod sebe, napadač je uzvikivao:"Novac, novac"! Kada je vidio da bh. državljanin ne reaguje na njegove prijetnje, izvadio je nož.

Kako je žrtva uporno ponavljala da nema gotovine kod sebe, napadač ga je oborio na zemlju i povrijedio, zadavši mu ubodne rane na desnoj ruci. On je na brzinu oteo mobitel koji je bh. državljaninu ispao na zemlju i pobjegao sa mjesta događaja. Policija je odmah krenula u potragu, ali bezuspješno.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Žrtva je uspjela da opiše napadača kao 40-godišnjaka, visokog 180 centimetara, sa bradom.

Istraga je u toku, a državljanin BiH je prebačen u lokalnu bolnicu, gdje su mu sanirane rane od noža, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije