Strah od serijskog ubice: Ubijena još jedna džogerka - menadžerica Googlea

Radiosarajevo.ba
Strah od serijskog ubice: Ubijena još jedna džogerka - menadžerica Googlea
/ Marcotte i Vetrano
Njujorška policija ispituje postoji li veza između ubistva dvije djevojke u New Yorku i Massachusettsu.

Njujorčanka Karina Vetrano (30) ubijena je dok je džogirala u Queensu navečer u utorak, 2. augusta.

Sedam dana ranije, Vanessa Marcotte (27), također iz New Yorka, ubijena je nakon što je otišla također trčati dok je bila u posjeti obitelji u Massachusettsu.

Sličnog izgleda, obje uspješne i atraktivne Njujorčanke, ubijene su dok su džogirale, te policija ispituje da li je riječ o serijskom ubici.

Marcotte je bila jedna od menadžerica u Googleu. Živjela je u New Yorku, a u nedjelju je bila u posjeti majci. Nestanak je prijavljen nakon što se nije vratila ni nakon nekoliko sati. Njeno tijelo su policajci otkrili u šumovitom predjelu, iste noći oko 8.20. Zvaničnici nisu otkrili kako je ubijena, ali su rekli da se radi o jezivom ubistvu.

Istražitelji su otkrili i da DNK, pronađen na tijelu ubijene Njujorčanke Karine Vetrano, ne odgovara niti jednoj DNK u bazi podataka. Vetrano je džogirala svaki dan s ocem, no on je tog dana imao povrijeđena leđa i nije mogao trčati s njom.

Vetrano je pronađena sedam dana prije Marcotte. Seksualno je zlostavljana, a zatim zadavljena u Howard Beachu u Queensu. Njen nestanak prijavio je otac, a policija je pronašla prvo njen mobitel, a tijelo u blizini plaže.

Pojedini američki portali naglasili su i kako je Ally Brueger, 30-godišnjakinja, upucana dok je džogirala u Michiganu 30. jula. Napadi na džogere jako su rijetki, pa se američka javnost plaši da ih vreba serijski ubica.

Podsjeća se i kako je atraktivna 30-godišnjakinja Melissa Milan ubijena 2014, također dok je džogirala. Njen ubica nikad nije pronađen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije