Strah od koronavirusa: Od glave do pete u najlonu za let avionom

Radiosarajevo.ba
Strah od koronavirusa: Od glave do pete u najlonu za let avionom
Foto: Twitter / Strah od koronavirusa

Zaraženih: 75.284
Umrlih: 2.014
Oporavljenih: 15.084

Muškarac koji se ukrcao na avionski let iz australskog Sydneya do otoka Hamilton nedaleko od obale Australije izazvao je čuđenje među ostalim putnicima. On i njegov pratitelj izgledali su kao da ih to sve ne dotiče, mirno sjedeći u svojim sjedalima omotani u plastični najlon, ispod kojeg su se vidjele maske na licima te rukavice, piše Daily Mail.

Strah od koronavirusa - undefined

Foto: Twitter: Strah od koronavirusa

Ponašanje putnika samo je još jedan dokaz rasta panike oko zaraze, a dosad je zabilježeno 15 potvrđenih pacijenata s koronom u Australiji. Svi slučajevi su u direktnoj ili nedirektnom povezanosti s kineskim gradom Wuhanom, mjestom gdje se dogodio i prvi slučaj bolesti.

Pet zaraženih nalazi se u Queenslandu, odakle je i spomenuti let krenuo. Prizor muškaraca u najlonu zabilježila je korisnica Twittera uz riječi 'Trenutno sa mnom na avionu. Kad si u velikom strahu od koronavirusa'

Poput mnogih zemalja, Australija je zabranila ulazak posjetiteljima koji su bili u kontinentalnoj Kini u posljednjih 14 dana, bez obzira na nacionalnost.

Australskim državljanima dopušteno je ulazak u zemlju, ali moraju ući u 14-dnevnu karantenu ako su nedavno bili u Kini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije