Stihovi Balaševića u Ukrajini: "Naša prosta duša slovenska..."

1
Radiosarajevo.ba
Stihovi Balaševića u Ukrajini: "Naša prosta duša slovenska..."
Foto: Instagram/ Megdan fighting / Stihovi Balaševića u Ukrajini

Fotografiju Ukrajinaca kako drže plakat sa stihovima Đorđa Balaševića objavio je njegov sin Aleksa putem Instagrama.

"Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima. Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju.

More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvijezde iz cijele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pjesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali... Bože pomozi!

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Grupa kulturno umjetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov 'Naša prosta duša slovenska' na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj oblasti gdje đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti...

Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao... Aleksa Balašević", navodi se u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije