Stanovnici dobili jezivo upozorenje zbog uragana Milton: 'Napišite ime na nozi radi identifikacije'

0
Radiosarajevo.ba
Stanovnici dobili jezivo upozorenje zbog uragana Milton: 'Napišite ime na nozi radi identifikacije'
Foto: EPA - EFE / Dolazak uragana Milton

Uragan Milton sada je oluja četvrte kategorije s vjetrovima brzine 250 kilometara na sat, ali i dalje ostaje vrlo opasan i očekuje se da će izazvati snažne udare kada dođe do obale Floride, objavio je Nacionalni centar za uragane. 

Sve mjere ostaju na snazi, a onima koji se još nisu evakuisali poručuju da je zadnji čas da to i učine i tako zaštite svoje živote.

Uragan Milton snimljen je iz svemira, a snimci pokazuju njegove razmjere. Vrlo brzo će udariti u obalu Floride i za sobom ostaviti ogromne štete, a potencijalno i veliki broj stradalih.

Farma pilića kod Sarajeva stavljena u karantin: Otkrivena opasna bakterija

Farma pilića kod Sarajeva stavljena u karantin: Otkrivena opasna bakterija

Dok cijeli svijet čeka da se to dogodi, uragan je već napravio štetu na meksičkom poluostrvu Jukatanu. Snimak s ribarskog broda izgleda zastrašujuće i dočarava kako bi to moglo da izgleda kada dođe do obale.

Dok uragan Milton juri prema Floridi, šef policije poslao je svima koji neće da se evakuišu poruku koja dovoljno govori o opasnosti koja prijeti.

"Nadam se da su svi ozbiljno shvatili upozorenje i da će otići. Kada oluja dođe, hitnih službi na terenu neće biti i ostajete prepušteni sami sebi. Napišite svoje ime na nozi da možemo da vas identifikujemo u slučaju smrti",rekao je.

Poplave koje će izazvati uragan Milton mogle bi potencijalno da izlože ljude po život opasnoj infekciji, upozorilo je Ministarstvo zdravlja Floride.

U saopštenju koje su poslali piše da bi koncentracija potencijalno opasnih vibrio bakterija, koje se inače nalaze u toplim obalnim vodama, mogle da porastu nakon obilnih padavina i poplava.

Ta bakterija može izazvati bolest ako se proguta ili u kontaminiranoj vodi dođe u kontakt sa otvorenim ranama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije