Zastrašujući snimak uragana Milton: Prvi 4K livestream iz svemira otkriva njegovu pravu veličinu

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujući snimak uragana Milton: Prvi 4K livestream iz svemira otkriva njegovu pravu veličinu
Foto: Printscreen / Uragan Milton uživo snimljen 4K kamerama

Uprkos nedavnom oštećenju uzrokovanom uraganom Helene, novoformirani uragan Milton postaje jedan od najmoćnijih oluja na sjevernom Atlantiku u posljednjim godinama, a njegovo približavanje obali Floride dokumentovano je prvim 4K livestreamingom iz svemira.

Snimci koje je zabilježila aplikacija za livestreaming iz svemira, Sen, prikazuju kako se oblaci vrtloženo kreću iznad Zemlje dok uragan napreduje prema Sjedinjenim Američkim Državama. Snimci otkrivaju zastrašujuću veličinu uragana, što je izazvalo hitnu reakciju vlasti.

Predsjednik Joe Biden odobrio je hitnu deklaraciju za Floridu zbog snage Uragana Milton, koji je, prema izvještaju NBC-a, imao pritisak od 897 milibara, što ga svrstava među četiri najjača uragana od 1979. godine prema niskom pritisku.

Stanovnici Starog Grada u strahu da će se ponoviti bujica iz 1986: Za sve krivo obližnje gradilište?

Stanovnici Starog Grada u strahu da će se ponoviti bujica iz 1986: Za sve krivo obližnje gradilište?

Na zapadnoj obali Floride trenutno su u toku obavezne evakuacije. Federalna agencija za vanredne situacije (FEMA) upozorava stanovnike da "odmah napuste" područje ako dobiju naređenja za evakuaciju. "Ostajanje može značiti rizik za vaš život i živote onih koji su vam važni," dodali su u objavi na Twitteru.

Snimci uragana dolaze dok Sen priprema potpunu promociju svog Ultra Visokog Definicijskog 4K livestreama Zemlje i svemira, koji će omogućiti praćenje okoliša u stvarnom vremenu. Ova usluga će pružiti jasne uvide u planetarne promjene, uključujući Uragan Milton.

Ovaj prvi 4K livestream nudi dodatne live poglede u odnosu na kamere visoke definicije NASA-e na svemirskoj stanici, a bit će dostupan više od 20 sati dnevno kako bi svako mogao doživjeti nevjerovatne prizore Zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije