Srceparajuća tragedija: 11-godišnja djevojčica izgubila život spašavajući mlađu sestru u bazenu

0
Radiosarajevo.ba
Srceparajuća tragedija: 11-godišnja djevojčica izgubila život spašavajući mlađu sestru u bazenu
Foto: Printscreen / Bazen u Njemačkoj

Jedanaestogodišnja djevojčica iz Ohia, Mackenzie Cornell, tragično se utopila u hotelskom bazenu dok je pokušavala spasiti svoju mlađu sestru od iste sudbine.

Dana 2. juna, Mackenzie Cornell, koja će ostati upamćena kao heroina, požurila je da spasi svoju devetogodišnju sestru koja je pala u duboki dio bazena u hotelu Ohio Quality Inn.

Tragični incident dogodio se na zabavi na bazenu gdje nije bilo spasioca na dužnosti.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Kada su zamjenik šerifa okruga Scioto i članovi spasilačke ekipe Porter Township Rescue Squad stigli na bazen, obje djevojčice su reanimirane. Cornellina sestra je uspješno reanimirana, ali nažalost, 11-godišnja Mackenzie nije reagovala na reanimaciju i proglašena je mrtvom po dolasku u bolnicu, piše tyla.

Tetka djevojčica, Helen Cornell, izjavila je za WSAZ: "Njena mlađa sestra je pala u duboki dio bazena i nije znala dobro plivati, a njena starija sestra je otišla da je spasi i na kraju je izgubila život."

Mackenzie Cornell pokušavajući spasiti mlađu sestru se utopila
Foto: Tyla: Mackenzie Cornell pokušavajući spasiti mlađu sestru se utopila

Dodala je: "Nema veće ljubavi od one kada daš svoj život za svoju sestru."

Cornell je pohađala osnovnu školu Bloom Vernon i bila je učenica četvrtog razreda. Njena učiteljica Kristi Davis izjavila je: "Bila je apsolutno draga. Vrlo ljubazna i brižna," dok je njena direktorica, Sandy Smith, rekla da je bila "slatka mala djevojčica."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije