U Italiji uhapšena dva 14-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine

2
Radiosarajevo.ba
U Italiji uhapšena dva 14-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Pripadnici italijanskih karabinjera uhapsilu su dva maloljetna državljanina Bosne i Hercegovine koji su zajedno sa 44-godišnjim državljaninom BiH uhvaćeni sa ukradenom robom.

Naime, policija je tokom rutinske kontrole zaustavila automobil sai tri državljanina BiH: dva 14-godišnjaka i jednog 44-godišnjaka.

Međutim, s obzirom da su se sumnjivo ponašali, policija je pretresla iznajmljeni automobil i pronašla nakit, satove i gotovinu, za koju njih trojica nisu mogli da objasne odakle im.

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Nakon detaljne provjere, policija je ušla u trag porijeklu ukradene robe. Naime, riječ je o predmetima koji su ukradeni iz jedne privatne kuće u Rimu, a čiji su vlasnici prijavili provalu.

Nakon što je ukradena roba vraćena vlasnicima, sva trojica državljana BiH su sprovedena u policijsku stanicu na saslušanje i dalju obradu. Italijanski mediji prenose da je 44-godišnjak poveo dječake u krađu vjerovatno kako bi ih 'naučio zanatu'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije