Narko diler iz Srbije pobjegao policiji u Kolumbiji: Tražio da kupi vodu, a onda je nastao haos

0
Radiosarajevo.ba
Narko diler iz Srbije pobjegao policiji u Kolumbiji: Tražio da kupi vodu, a onda je nastao haos
Foto: Columbian Police / Diler iz Srbije pobjegao policiji u Kolumbiji

Državljanin Srbije Antun Mrdeža (47), osumnjičen da je opasni trgovac droge, uspio je da pobjegne sa aerodroma Jose Maria Cordova u Medellinu u Kolumbiji tokom njegovog transporta u Italiju.

Mrdeža je, prema pisanju lokalnih medija, tražio da kupi i popije vodu, a onda je iskoristio nepažnju stražara i otrčao kroz dvije kapije aerodroma, ispred kojih ga je čekao crni Audi.

Automobil marke Audi kojim je pobjegao Mrdeža, pronađen je u četvrtak ujutro, 18.maja, na seoskom putu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Državljanin Srbije je uhapšen prije osam dana, kada je doletio iz Dominikanske Republike i u četvrtak ujutro, 18. maja, trebalo je da bude izručen Italiji koja je za njim raspisala potjernicu.

Rano ujutru došlo je do pucnjave na aerodromu između pripadnika Nacionalne policije i nekoliko muškaraca koji su se dovezli sa dva luksuzna automobila, od kojih je jedan bio crni Audi, piše Dailymail.co.uk.

Pucnjava je izbila kada je policija dovezla opasnog dilera na aerodrom, s kog je trebalo da bude izručen Italiji.

Osnovni sud u Prištini donio odluku: Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom

Osnovni sud u Prištini donio odluku: Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom

U jednom trenutku Mrdeža je tražio stražarima da kupi i popije vodu, a onda je taj trenutak iskoristio i istrčao kroz dvije kapije do Audija koji ga je odvezao u slobodu.

Mrdežini saučesnici i policija ispalili su više hitaca, ali niko nije povrijeđen.

Diler iz Srbije pobjegao policiji u Kolumbiji
Foto: Columbian Police: Diler iz Srbije pobjegao policiji u Kolumbiji

"Tokom postupka za protjerivanje iz zemlje dogodila se situacija u kojoj je bjegunac napustio aerodrom i u tom trenutku policijsko osoblje je pucalo u zrak kako bi ga odgovorili od bijega', rekao je Oswaldo Zapata, šef javne sigurnosti u odsjeku Antioquia.

Antun Mrdeža je inače uhapšen pošto je policija, kada je stigao u Kolumbiju, otkrila da kod sebe ima falsifikovane dokumente. Kada je otkriven njegov pravi identitet, utvrđeno je da je za njim Italija raspisala međunarodnu potjernicu zbog trgovine drogom.

Podsjetimo, Medellin je grad u kojem je 'vladao' Pablo Escobar, kolumbijski narko-bos, krijumčar narkotika. On je bio osnivač i jedini vođa Meddelinskog kartela, a poznat je kao najbogatiji kriminalac u historiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije