Srbi pisali Trumpu: Srpska zastava da se zavijori iznad Bijele kuće

Radiosarajevo.ba
Srbi pisali Trumpu: Srpska zastava da se zavijori iznad Bijele kuće
Wikipedia / Bijela kuća
Američki Srbi uputili su pismo i zvaničan prijedlog administraciji predsjednika Donalda Trumpa da se srpska zastava 28. jula zavijori iznad Bijele kuće, javlja Srna.

U pismu se podsjeća da je prošao čitav vijek od kada je američki predsjednik Woodrow Wilson govorio o srpskom narodu koji je zajedno sa saveznicima pobijedio u Prvom svjetskom ratu i kada se, odajući počast Srbima u Washingtonu, zavijorila srpska zastava iznad Bijele kuće.

Pismo je u ime Srba potpisao Dragan Rakonjac, osnivač i predsjednik Udruženja "L.A. Serbs" iz Los Angelesa.

"Poštujući američku i srpsku tradiciju, predlažemo da se poslije tačno 100 godina od tog historijskog događaja srpska zastava ponovo zavijori 28. juna iznad Bijele kuće", navodi se u pismu.

Rakonjac kaže da je historija američkih Srba neraskidivi dio historije srpskog naroda.

"Zato nam je želja da stvaramo srpsku historiju u SAD na tradicijama prijateljstva i saradnje američkog i srpskog naroda", rekao je Rakonjac, navodeći da je praksa američke administracije da odgovara na pisma i da zato očekuje i odgovor na ovaj prijedlog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije