Sramotan čin ambasadora Izraela pri UN-u: Uništio Povelju Ujedinjenih nacija

15
Radiosarajevo.ba
Sramotan čin ambasadora Izraela pri UN-u: Uništio Povelju Ujedinjenih nacija
Foto: Screenshot / Ambasador Izraela pri UN-u

Ambasador Izraela pri UN-u Gilad Erdan danas je tokom rasprave prije usvajanja rezolucije optužio UN za "pokušaj primanja terorističke države koja je predvođena savremenim Hitlerima" u članstvo. 

Erdan nijue bio zadovoljan usvajanjen rezolucije te je kazao da poseban značaj ima to što se rezolucija usvaja u danima sjećanja na Holokaust.

"Upravo je tokom naše svete sedmice ovo besramno tijelo odlučilo nagraditi moderne naciste pravima i privilegijama? Upravo ćete dati privilegije i prava budućoj terorističkoj državi Hamas. Otvorili ste UN za moderne naciste, za genocidne džihadiste koji su se posvetili uspostavi islamske države protiv Izraela i regije", kazao je Erdan.

Izglasano: Nove funkcije za Jelku Miličević i Dragana Miokovića

Izglasano: Nove funkcije za Jelku Miličević i Dragana Miokovića

Kazao je da bi takva zemlja "ubila svakog Jevreja". Tokom obraćanja zvaničnicima rekao je da oni vlastitim rukama uništavaju Povelju UN-a. 

Izvadio je mašinu za rezanje papira te je demonstrativno uništio primjerak Povelje UN-a.

Generalna skupština UN-a je danas usvojila rezoluciju kojom se traži od Vijeća sigurnosti UN-a da ponovno razmotri i podrži punopravno članstvo Palestine u Ujedinjenim nacijama, a kojom je popravljen status Palestine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije