Španija: Od početka nastave 380 hiljada učenika u karantinu zbog COVID-19

0
AA
Španija: Od početka nastave 380 hiljada učenika u karantinu zbog COVID-19
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Ministrica obrazovanja Španije Isabel Celaa saopćila je da su u protekle tri sedmice nastave zbog slučajeva zaraze koronavirusom u školama u karantin stavljena 2.852 odjeljenja.

Nova školska godina u Španiji počela je prije tri sedmice, a resorna ministrica Celaa danas je u Madridu kazala da je zbog potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u karantinu ukupno 380.000 učenika, što čini 0,73 posto od ukupnog broja učenika u toj zemlji.

U potpunosti su zatvorene tri osnovne škole u Španiji.

“Rizik postoji unutar i van škola. Uzevši u obzir stalnog pogoršavanja epidemiološke slike u zemlji, moramo ustrajati u preventivnim mjerama. U obrazovanju će te mjere biti nastavljene“, kazala je ministrica Celaa.

Španski ministar zdravstva Salvador Illa kazao je da se poduzimaju adekvatne mjere i da škole nisu epicentar širenja pandemije.

U Španiji je od početka pandemije COVID-19 koronavirusom zaraženo više od 700.000 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je 31.034 oboljelih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije