Snimak šokirao javnost: Uhapšen otac koji je tukao bebu jer ne može stajati

Radiosarajevo.ba
Snimak šokirao javnost: Uhapšen otac koji je tukao bebu jer ne može stajati
Facebook/Screenshot / Otac je identificiran kao Yousif Alqutai

Policija u Saudijskoj Arabiji je uhapsila oca koji je tukao bebu jer nije mogla stajati na nogama. Taj snimak je izazvao ogorčenje, ne samo u Saudijskoj Arabiji već širom svijeta, s obzirom da je postao viralan na društvenim mrežama. 

Otac je identificiran kao Yousif Alqutai, Palestinac koji živi u Saudijskoj Arabiji. On je udarao malenu djevojčicu po glavi svaki put kada se ne bi uspjela održati na nogama.

Alqutai se brani tvrdnjom da je video nastao davno te, prema pisanju lista New Arab, traži oprost. Čak je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vidi starija djevojčica.

"Kao što vidite, ona je savršeno uredu", kazao je Alqutai te dodao kako je samo "pokušavao naučiti je da hoda".

Prvi snimak, koji je postao viralan, izazvao je ogromne reakcije na društvenim mrežama, a veliki broj korisnika je tražio sankcioniranje oca.

"Muškarac, palestinski državljanin u 40-im godinama, je identificiran kao krivac i uhapšen je u naselju Casablanca, južno od Rijada", izjavio je policijski glasnogovornik.

U video izvinjenju, Alqutai je okrivio svoju suprugu i majku svoje četvoro djece za zlostavljanje koje mu je "nanijelo psihološku štetu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije