Otvorila vrata za slučaj nužde u avionu: Bilo je zagušljivo!

Radiosarajevo.ba
Otvorila vrata za slučaj nužde u avionu: Bilo je zagušljivo!
PrtScr / Neobična situacija u avionu

Žena u Kini je izazvala kašnjenje aviona u zračnoj luci u provinciji Hubei. Let iz Wuhana u Lanzhou u ponedjeljak oko 15.45 sati po lokalnom vremenu, kasnio je čak sat vremena, a ženu je uhapsila policija, piše 24sata.hr,

Žena starija od 50 godina je sjedila pored izlaza u slučaju nužde. Kabinsko osoblje ju je posebno upozorilo da vrata smije otvoriti samo u slučaju krajnje nužde. No čim se stjuardesa okrenula od nje, žena je pritisnula gumb i otvorila vrata kako bi malo prozračila. Rekla je da joj je trebalo svježeg zraka.

Kabinsko osoblje i ostali putnici su ostali u čudu. Avion je tada još bio na zemlji i trebao je krenuti. Da li će žena morati platiti novčanu kaznu još se ne zna. U Kini takvi slučajevi nisu rijetkost. Žena koja je u srpnju 2018. prvi put u životu putovala zrakoplovom pomiješala je vrata zahoda i izlaz u slučaju opasnosti, a let je kasnio dva sata.

Žena je deset dana bila u pritvoru.

U januaru 2015. godine je muškarac morao platiti 4500 eura jer je nakon slijetanja u grad Chongqing otvorio izlaz u slučaju nužde. Istu stvar je napravio u junu 2019. putnik koji je putovao iz Bangkoka u Hubei, piše Tag24.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije